Vanliga frågor

Är det inte för varmt att träna i Kenya?

Nej, på höglandet är klimatet lagom skönt som en svensk sommar. Vi befinner ju oss på 2000 meter över havet. Man springer dessutom oftast tidigt på morgonen då det kan vara riktigt svalt. På natten kan det sjunka ner till 13 grader. På dagen, om det är soligt, ligger temperaturen på 25 till 30 grader. Men om det är molnigt ca 20 till 25 grader.

Ta gärna med långa löpartajts och varm tröja.

DSC_4526

 

Faror i Kenya

Det finns föreställningar om att det lurar många faror i Afrika. Detta är en myt. Det finns faror i hela världen. Risken att det skulle hända något är mycket liten.

När det gäller sjukdomar och skador har vi närhet till moderna sjukhus.

När det gäller kriminalitet har vi aldrig haft några incidenter. Vi gör inga riskfyllda saker. I Kenya bor det tusen svenskar och hundratusentals turister reser hit varje år.

När det gäller farliga djur behöver du inte bekymra dig eftersom de i princip bara finns i reservaten. Vi rör oss inte i andra områden där det eventuellt kan dyka upp lejon eller andra anfallande bestar. Jag förmodar att du inte är direkt rädd för att bli attackerad av vargar i Sverige…

Var inte orolig för Kenya, vi vet vad vi gör.

DSC_0781 (2)

Blir man inte lätt magsjuk i Afrika?

Så länge du äter maten som är lagad av våra kockar och i övrigt det som vi rekommenderar är det inga problem. Men eftersom bakteriefloran är annorlunda kan viss reaktion förekomma. Därför kan det vara bra att ha med sig tabletter för tarmfloran.

Vi befinner oss på hög höjd där många bakterier inte trivs.

Hur är sjukvården?

Det finns modern sjukvård och apotek alldeles i närheten. Om du skulle drabbas av något så går det på din hem- eller  reseförsäkring. Ta med nödvändiga papper. Spara alla kvitton.

Vilka vacciner ska man ta?

Malariaprofylax är det viktigaste. Annars kontakta sjukvården eller vaccinationscentraler i Sverige och boka tid. De flesta kenyaner har haft malaria och utvecklat visst motstånd mot det. Det finns också bra mediciner mot malaria.

Hur är det med HIV?

Många kenyaner har hiv utan att veta om det. Även löpare kan ha det. Så gör inget förhastat…

CIMG3550

Är inte jag för dålig löpare för att åka till Kenya?

Nej, löpa kan alla göra på sina villkor. Oavsett om du är nybörjare eller elit får du spännande upplevelser och inspiration. Vår uppgift är att hitta individanpassade träningsupplägg. Det är vår utmaning att ge just dig en fantastisk upplevelse av löpning och Kenya. Du kommer att möta härliga människor och få uppleva oförglömliga saker.

Vårt motto är att inspirera till löpning i en av världens största löparmetropoler.

DSC_0817

Kenya ligger för långt bort för mig.

Det tar bara ca fem timmar att flyga från Istanbul och man slipper tidsförskjutningen. Normalt tar det ca 13 timmar från Arlanda inklusive transfertiden i Europa.

I Kenya talar man god engelska. Annars är standardspråket swahili. Dessutom har alla folkgrupper sitt eget språk. Vi finns på plats och hjälper dig med all kommunikation.

Nairobi är en modern stad med många moderna varuhus, skyskrapor, motorvägar osv. Kenya är kontrasternas land. Det finns sjukt rika människor samtidigt som det finns många väldigt fattiga. Det finns en stor medelklass som lever ungefär som vi svenskar i standard, om inte bättre. Vår mediabild av Afrika är ganska sned. Det rapporteras om många problem från denna kontinent, och det finns också stora problem, men när du kommer hit ser du det inte på det sättet. Kenya är ett turistland med massor av fina miljöer, hotell och upplevelser. Du kommer att känna att människorna här skrattar så mycket mera än oss svenskar.

Att åka till Afrika är inte så märkvärdigt.

DSC_1914