Gruppresa till Ngong Hills, 17 – 27 januari 2020.

Kimbia Camp presenterar en löparresa till löparriket Kenya.

17 – 27 januari 2020

Välkommen till tio dagar höghöjdsträning i Ngong Hills i Kenya där hundratals yrkeslöpare bor och tränar.

En fantastisk upplevelse av löparkulturen, naturen och folket som du alltid ska minnas.

Vi bjuder på löpträning och en mängd aktiviteter. Se programmet nedan.

Boka själv ditt flyg så att du landar fredagen den 17 jan, eller på morgonen den 18 jan. Hemresa bör ske den 27 jan. Vi kan tipsa om lämpliga flighter. Använd gärna flygresor.se för att söka flyg. Från flyget tar det ca en timma att åka till förläggningen med våra fordon.

Du kommer att bo i ett fint hus i Ngong Hills där du sover, äter och umgås i en trevlig miljö. Sovrummen har två till fyra sängar.

Våra kockar lagar god och nyttig kenyansk mat blandat med svenska inslag. Du får frukost, lunch och middag. Du kan påverka menyn. Vi rekommenderar våra vegetariska rätter av fina kenyanska råvaror

Gruppen får alltid med sig trevliga kenyanska löparguider på alla träningar. Du kan beställa massage i världsklass. Det finns ett bra gym i närheten.

Du kan även förlänga vistelsen för att t.ex. åka på safari, klättra upp på Kilimanjaro eller Mount Kenya, eller åka till kusten. Kimbia Camp organiserar detta till ett lågt pris. Safari i det berömda Masai Mara kostar 3600 kr all inclusive. Jag rekommenderar gärna safari innan löparresan startar för att acklimatisera sig.

Ta gärna med en olåst smartphone som du kan surfa på med kenyanskt simkort.

Du kan om du vill avstå från vissa aktiviteter. Då räknar vi om priset så att det blir lägre. Men det måste planeras i god tid innan resan. Du kan även korta ner resans längd om du vill. Eller förlänga.

Du behöver inte växla pengar i Sverige. Det finns gott om bankomater.

Kolla upp med läkare angående vaccinationer och andra mediciner som kan vara bra att ha.

Kimbia Camp garanterar att du kommer att vinna alla lopp när du kommer hem till Sverige 😉

DSC_2294

DSC_4665

 

Resebeskrivning

Program:

Fredag 17 jan

Inkvartering, lugn jogg. Information och presentation.

Lördag 18 jan

Vi rör oss genom den myllrande marknaden i Ngong Town. Därefter en lugn jogg med våra guider uppför de branta sluttningarna på Ngong Hills 2400 möh. Fin utsikt över masajlandet. På vägen ner ett besök i den fräscha juicebaren. Mango, annanas, passion, apelsin, banan, avocado, rödbetor m.m.

På em tar vi det lugnt vid poolen.

Söndag 19 jan

Vi har arrangerat ett lopp ihop med mindre bemedlade löpare. Du kan springa eller bara titta på. Loppet är ca 10 km och går i en förort till Nairobi. Kimbia Camp har som syfte att stötta obemedlade löpare med löparsutrustning och ekonomiska bidrag. Man tränar ungdomar från slumliknande miljöer samt en del starka elitlöpare. Ta gärna med begaganade löparskor m.m. och skänk.

Kvällsjogg i Ngong Hills.

Måndag 20 jan

Tidigt innan ljuset kommit samlas vi på en plats där många kenyanska löpare utgår ifrån. Det är spännande att se när de drar iväg. Vi kör vårt tempo. Efter träningen besöker vi ett gäng kenyanska löpare i deras hem och dricker Chai med dem. Intressant att höra hur de berättar om sin träning och sina liv.

Em: Löpning, simning eller gym.

Kväll: De som vill kan se filmen I CAN RUN om de kenyanska löparnas levnadsvillkor.

Tisdag 21 jan

Idag på förmiddagen blir det intervaller på en grusbana. Vi får en kenyansk coach. Där tränar även många andra kenyaner.

Em. Vi cyklar MTB med proffsiga guider ett par timmar på den kenyanska landsbygden.

Onsdag 22 jan

Bussresa tidigt till Hellsgate, Mount Longonot och Naivashasjön: Vi springer bland zebror och giraffer i en fantastisk canyon. Vi bestiger en vulkan. Vi ser flodhästar och flamingos på sjön. En heldag med lunch på Elsamere.

På vägen hem i bussen kan de som vill ta ett löppass sista biten mot Ngong. En fin sträcka.

Torsdag 23 jan

Förmiddagsträning med löpare från slummen. Fartlek. Vi tar buss dit och efteråt äter vi tillsammans och går en tur i slummen. Du kan handla souvenirer på väg hem.

Em: Kvällsjogg eller eventuellt yoga.

Fredag 24 jan

Vi åker till masajlandet och tränar med masajer. Vi besöker masajerna i deras hyddor. På vägen hem stannar vi och badar i en cool pool som ligger på en bergstopp.

Lördag 25 jan

Distanspass 27 km längs det legendariska rutten ”27 Corners”. Följebil. Man hoppar in i bilen om man vill förkorta.

På kvällen går vi ut på mysig restaurang i Karen. Toppkvalitet. Du beställer från menyn och betalar själv.

Söndag 26 jan

Vi beger oss till ett terränglopp i Nairobi och springer med eller bara tittar på. Här får du förhoppningsvis se löparstjärnor antingen springa eller titta på.

Hemfärd.

Måndag 27 dec

Hemfärd för vissa, träning för andra.

Vi reserverar oss för att programmet kan justeras beroende på omständigheter. Det kommer dock inte att bli mindre aktiviteter utan det handlar mest om vilken ordning saker kommer.

DSC_0151

DSC_0138 (5)

DSC_4514

DSC_0763

DSC_1718

 

Priser

Pris: 11000 kr

Flygbiljett ingår inte. Den skaffar du själv. Kostnad ca 5000 kr från Sverige till Nairobi ToR.
I priset ingår allt utom drycker, frukt och extra transporter om det behövs.

Visum söker du på ecitzen.go.ke och fyller i alla uppgifter. Visum kostar 400 kr som du betalar själv.

Du anmäler dig genom att sätta in 1000 kr på vårt Bankgiro. Dessa pengar får du tillbaka om du ångrar dig, men senast två månader innan resan. Halva resans pris kan du sätta in före resan. Resterande belopp faktureras efter hemkomsten.

Bankgiro: 681-8710

Resevillkor

Du reser på egen risk. Om något skulle hända hjälper vi självklart till så mycket som möjligt. Men det kan från fall till fall bedömas att vi måste ta en avgift för servicen.
Din hem- eller reseförsäkring täcker kostnader för sjukhusbesök m.m. Spara kvitton.

Intresseanmälan
[contact-form-7 id="875" title="Kontaktformulär"]