Om oss

larsbohlin
Jag som startade Kimbia Camp heter Lars Bohlin. Jag är utbildad biolog, men jobbat mest med film och video. Jag har också ägt ett gym. Jag har varit orienterare hela livet men är lite trasig nuförtiden.

Det började år 2001 då jag kom till Kenya för att göra en film om en kultursatsning för fattiga ungdomar i Nairobis största slumområde, Kibera. Jag har en bakgrund i film och video.

Det startades ett kulturhus för ungdomar. Jag tog initiativ till en videoverkstad i kulturhuset där jag lät ungdomarna göra små filmer om deras liv och verklighet. Jag jobbade helt ideellt med detta.

Med åren kom min ena dotter Yoie att intressera sig för löpning varför vi tog oss till löparcamper runt om i Kenya för att träna. Detta medförde goda kontakter med kenyanska löpare. Vi startade en löpargrupp i slummen. Då jag 2010 inledde ett förhållande till min fru, som var en kenyansk löpare, kände jag att jag hade tillräckligt mycket erfarenhet och kunskaper för att starta Kimbia Camp.

Min andra dotter Amanda började satsa på triathlon vilket gjorde att även hon har kommit att resa till Kenya varje år för att träna.

Kimbia Camp har kenyansk personal. Vi har kockar, guider, coacher och städare m.fl. som tidigare varit löpare. Vår camp är förlagd i ett hyrt hus. Standarden påminner om ett svenskt vandrarhem. Platsen är säker och trevlig.

Vi har också tillgång till möblerade fina lägenheter som man bor i om det endast är några få besökare.

Det är ett nöje att ta hand om våra besökare och ge dem en fin upplevelse och nya erfarenheter. För mig är det tillfredsställande att alla hittills varit nöjda och glada.

Kimbia betyder löpa eller springa på swahili. Vid uttal betonar man det andra i:et i ordet kimbia.

DSC_4357

DSC_0428 (2)

13087681_10153468220361434_6078568844274430476_n