Masai Mara Halvmaraton 2019 (datum kommer)

18 augusti 2018

Kimbia Camp välkomnar dig till Masai Mara halvmarathon den 18 augusti. Anmäl ditt intresse så återkommer vi med detaljer.

Man springer på savannen med zebror och giraffer. Ingen risk för lejon eftersom man håller till utanför själva nationalparken.

Vi bor ett par nätter i tält i den ljumma natten. Man somnar gott till alla de vilde djurens läten på natten. En skön känsla.

Vi kommer även att åka på safari där du får se dessa fantastiska djur på nära håll helt fria i sin naturliga miljö.

Reseplan i sammandrag:

Du köper din flygbiljett själv från Sverige till Nairobi. Den kostar runt 5000 kr. Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till vår camp i Ngong Hills som ligger en timmes bilfärd från Nairobi. I Ngong Hills bor vi några nätter först innan vi beger oss till Masai Mara och loppet.

I Ngong Hills bor och tränar många hundra kenyanska löpare där altituden är ca 2000 möh. Det är bra att sakta anpassa sig till den höga höjden innan loppet. Dagarna efter loppet åker vi på safari i Masai Mara. Vi kör många mil på den gigantiska slätten och kollar in lejon, elefanter, flodhästar, antiloper, giraffer, zebror osv.

Lördagen den 18 augusti deltar vi i loppet som är ett halvmarathon. Det är en stor tävling med tusentals deltagare. Bland dem många duktiga kenyaner förstås.

Boka din hemresa eller stanna längre och fortsätt träningen i Ngong Hills.

DSC_0771

DSC_0755

 

Resebeskrivning

okt

Du landar i Nairobi och vi hämtar dig vid flyget. Inkvartering i vår camp i Ngong Hills. Information.

tisdag 10 okt

Vi startar dagen med att bekanta oss med Ngong Town. Därefter joggar vi sakta upp till toppen på Ngong Hills som ligger på ca 2500 möh. En sträcka på ungefär 6 km. Där bjuds vi på en milsvid utsikt över masajlandet på ena sidan och Nairobi på den andra. På nervägen passerar vi en uppfriskande juicebar som serverar färskpressad juice.

Vi hälsar på hos några kenyanska löpare. På kvällen kan man se filmen I CAN RUN.

oktober

Vi går upp i ottan och ansluter oss till en kenyansk löpargrupp. De som känner sig manade kan försöka hänga på. Annars kör vi vårt eget tempo med egna guider.
Vi softar vid en pool efter lunch. Innan solen går ner blir det en lugn jogg.

torsdag 12 oktober

Idag kör vi banintervaller med vår coach. Vi startar kl 9 på grusbanan i Ngong där du kan se många kenyanska löpare träna tillsammans. Om du har tur dyker kanske en kändis upp.

Easy jogg på eftermiddagen. De som vill får vandra i en av Afrikas största slumområde. Löpare från slummen guidar.

fredag 13 oktober

Vi vaknar och drar iväg mot loppet och Masai Mara. En resa som tar minst sex timmar. Vi kommer fram till tävlingsområdet där vi övernattar i tält. på savannen.

lördag 14 oktober

Tävlingen går av stapeln och man springer mestadels på gräs. Underlaget är mjukt och fint. Man ser giraffer, zebror och antiloper. Masajer underhåller med sina danser och sin musik. En cool inramning.

söndag 15 oktober

Idag blir den stora safaridagen då vi kör runt många mil på savannen och beskådar djuren på nära håll. En oförglömlig upplevelse.

måndag 16 oktober

En kort tur i reservatet på förmiddagen och sedan styr vi hemåt mot Ngong Hills där vi övernattar en natt. Man kan också hinna flyga hem på kvällen.

tisdag 17 oktober

Annars flyger man hem denna dag.

FILE1085

DSC_0788 (3)

DSC_0786

 

 

 

Priser

Resan kostar 13200 kr.

Allt ingår, även safarin, utom visum och måltidsdrycker. Visum kostar 400 kr.

Du skaffar flygbiljetten själv. Vi kan hjälpa dig med detta.

Resevillkor

Du reser på egen risk. Eventuella problem med flygbolag kan Kimbia Camp inte ansvara för. Vi hjälper dig dock så gott det går om något oförutsett inträffar. Extra transporter i Kenya utanför programmet står kunden för. Det är omöjligt att pruta på priset om alla programpunkter genomförs.

Intresseanmälan

2 + 3 =