Kakamega Rainforest Marathon 2019 (datum kommer)

Gruppresa till Kakamega Forest Marathon den 24 november 2018

Kakamega Rain Forest Marathon 2018

Kakamega Rain Forest Marathon är ett lopp som stöttar olika projekt för att rädda denna enda orörda och största regnskog som finns kvar i Kenya. Skogen är utsatt för ett hårt tryck från avverkning och kor som betar.

Du kommer att få se fantastiska unika miljöer och träffa världslöpare. Resan börjar i Ngong Hills utanför Nairobi som är en etablerad löparmetropol där Kimbia Camp har sin huvudsakliga verksamhet. I Ngong Hills finns flera stora löpargrupper samt hundratals enskilda löpare som bor och tränar. 

Vi tar oss sedan med vårt fordon till Kapsabet som även det är ett känt löparcenter. Kapsabet ligger inte långt från Kakamega regnskog där loppet ska hållas. Vi ska vandra i skogen och vi ska springa i den. Det blir en stark och intim upplevelse av Kenya, naturen och folket.

  

Resebeskrivning

Söndagen den 18 nov.
Du anländer till Nairobi med flyget som du bokat och betalat själv. Du kan även komma dagen innan eller ännu tidigare om du vill bara träna eller åka på safari t.ex.
Vi hämtar dig vid flyget. Du bor första natten på Kimbia Camp i Ngong Hills utanför Nairobi.

Måndagen den 19 nov.
Tidigt på morgonen samlas löpargrupperna i Ngong innan de drar iväg på sin träning. Vi är där och upplever stämningen. Men vi hänger inte med på deras tuffa löpning. Istället beger vi oss lugnt joggande uppför sluttningarna på berget för att slutligen nå toppen av Ngong Hills. Här är det 2500 möh. och vi har en bedårande utsikt.
På vägen ner stannar vi på juicebaren och får färskpressad fruktjuice. Sedan tar vi en rundtur i byn innan vi äter frukost.
Vi besöker några löpare i deras enkla hem och sitter och pratar en stund med dem.
På eftermiddagen kör vi en lugn löpning med guider. Efter kvällsmaten ser de som vill en dokumentärfilm som heter I CAN RUN.

Tisdagen den 20 nov.
Idag är det dags för ett besök på banan. Efter frukosten beger vi oss till löparbanan där många atleter tränar. Vi kör ett frivilligt intervallpass anpassat efter allas behov och nivå. Man kan också bara se på.
Efter lunchen blir det en lugn löpning i Ngong Forest.

Onsdagen den 21nov.
Ett längre pass på morgonen längs 27 corner som ligger vackert längs Ngong Hills sluttningar. Följebil. Spring så långt du har lust. Våra guider följer ditt tempo.
Efter Lunch ytterligare ett pass som avslutas vid en härlig pool uppe på ett berg.
Eventuellt besöker vi ett hem för massajer.

Torsdagen den 22 nov.
Idag är det dags att köra till Kakamega. Det är en sex timmars bilfärd. Vi bor i Kapsabet på ett guesthouse några mil från starten. De som vill får träna med guide på eftermiddagen. Vi kommer att träffa en löpare som vunnit Stockholm Marathon två gånger nyligen.

Fredagen den 23 nov
Vi tränar på morgonen med en löpargrupp och sedan kör vi till loppet och hämtar nummerlappar. Vi vandrar en tur i Kakamega Regnskog med en guide som kan växter och djur.

Lördagen den 24 nov
Dags för loppet. Det finns 15 km, 21 km och 42 km. Man kan också cykla olika distanser om man har cykel. Går att hyra av oss.

Söndagen den 25 nov
Vi reser tillbaka till Nairobi och sover i Kimbia Camp en sista natt innan flyget avgår dagen därpå eller så beroende på när du bokat.

Priser

I priset ingår allt boende, all mat, loppet och alla transporter. Frukost, lunch och middag. Inträde i parken. Guider.
Du bokar och betalar flyget själv. Dryck och frukt köper du själv.
Övriga personliga transporter står du för själv.

Pris: 11900 kr.

Intresseanmälan

2 + 3 =