Gruppresa december 2019 till Ngong Hills 29 nov – 8 dec.

Kimbia Marathon Camp presenterar 10 dagars höghöjdsträning i Kenya.

 

Du får uppleva kenyanska yrkeslöpare, kenyansk natur och kultur. Detta är en paketresa där allt ingår utom flygbiljetten. Den skaffar du själv.

Du kan med fördel även komma några dagar tidigare för att åka på en fantastisk safari i Masai Mara. Tre dagars safari kostar då 3600 kr inklusive allt. Missa inte detta när du ändå tagit dig till Afrika. Vi ordnar med safarin.

Det är dessutom bra att kunna anpassa sig till den höga höjden några dagar innan man börjar träningen.

Om du har höga ambitioner med kommande löparsäsong kan du även stanna fler dagar efter paketresan. Då kostar det 320 kr för helpension.

Boendet är i enkla två- eller fyrbäddsrum med vandrarhemsstandard. Maten är valfri frukost, kenyansk vegetarisk lunch, svensk husmanskost eller vegetariskt på kvällen. Om du har särskilda krav på maten ordnar vi det.

Klimatet är bra för löpning. Man tränar oftast tidigt på morgonen då det är 15-20 grader. Senare på dagen blir det varmare om solen tittar fram. Då mellan 25 och 30 grader.

Ta med även varma kläder samt långa och korta tights. Om du har löparskor och kläder kan du skänka till en klubb från slummen. Barnkläder kan skänkas till barnhem.

Kimbia Marathon Camp har bedrivit löparresor i Kenya sedan 2010. Vår verksamhet bygger på kunskaper om och erfarenheter av den kenyanska löparvärlden. Vi har många löpare som arbetar hos oss med matlagning, coachning, guidning, massage, städning, transporter m.m.

Vi garanterar att du ska få se delar av världseliten i löpning i Ngong Hills.

Max 20 deltagare.

Kimbia betyder löpa på swahili.

KARIBU! (Välkommen)

DSC_1877

DSC_1784

 

 

Resebeskrivning

Dag 0 fredagen den 29 nov

Du anländer någon gång under dagen/kvällen till Nairobi. Vi hämtar dig och kör dig till vår camp i Ngong Hills där du inkvarteras i två- eller fyrbäddsrum.

Dag 1 lördag den 30 nov

Fm: Vi börjar dagen med att promenera lite i Ngong Town och titta på den stora marknaden där allt och inget säljs. Därefter joggar vi tillsammans upp på toppen av Ngong Hills. Vi startar på ca 2000 möh och når toppen på 2500 möh. Där har vi en milsvid utsikt över masajlandet på ena sidan och Nairobi på den andra. Vi tar oss ner samma väg och väl nere i byn beställer vi färsk fruktjuice. Mango, passion, ananas, avocado, rödbeta m.m.

Em: Funktionell träning vid poolen. Efter middagen ser vi filmen I CAN RUN om de kenyanska löparnas livsvillkor.

Dag 2 söndag 1 dec

Fm: Löpning med våra guider på morgonen.

Em: Vi åker till Nairobi National Park och kör runt flera timmar med vårt fordon och tittar på de klassiska afrikanska djuren.

Dag 3 måndag 2dec

Fm: Tidigt i gryningen möter vi upp en av de stora löpargrupperna i Ngong Hills och hakar på deras pass om någon vill. Annars kör vi det tempo som passar dig med våra löparguider.

Em: Vi besöker några kenyanska löpare i deras enkla hem och dricker te med dem.

Dag 4 tisdag 3 dec

Fm: Tisdagar brukar vara den stora intervallträningsdagen i Ngong. Med hjälp av vår coach utför vi ett intervallpass efter hans inrådan. Vi håller till på en grusbana där du kommer att få se många kenyanska löpare. Om du har tur kanske en kändis dyker upp. Vi startar passet ca kl 9:00.

Em: Vi sticker iväg med MTB ett par timmar på den kenyanska landsbygden med guider.

Dag 5 onsdag 4 dec

Fm: Vi stiger upp tidigt och beger oss i vår buss väster ut mot Naivasha. Man kan där välja på att antingen bestiga Mt Longonot vulkankrater eller springa i nationalparken Hellsgate som är en gigantisk ravin där man ser giraffer och zebror men inga farliga djur. Vi äter en god buffé på Elsamere och tar båtar ut på sjön för att kolla in flodhästar och andra djur.

Em: Vi fortsätter med vår buss till Gatamaiyo Forest som är en regnskog med vattenfall. Vi springer i lugnt tempo i skogen och en bit ut i det fina jordbrukslandskapet.

Dag 6 torsdag 5 dec

Fm: Vi åker in i Nairobi efter frukost och kör fartlek på ett stort fält med löpare från slummen i Kibera.

Em: Vi käkar en enkel vegetarisk lunch med löparna och sedan guidas vi i Kibera, en av världens största slumområden. Sedan besöker vi en souvenirmarknad och ett väveri på vägen hem. Vi passerar också ett barnhem där du kan skänka kläder om du har med dig det.
Lätt löpning innan mörkret sänker sig över nejden.

Dag 7 Fredag 6 dec

Fm: Idag reser vi flera mil mot masajlandet där masajerna bor i sina enkla lerhyddor. Vi springer med masajlöpare. På vägen hem svalkar vi oss i en pool som ligger vackert belägen på en bergstopp med fin utsikt.

Em: Lätt löpning på eftermiddagen. Eventuellt besöker vi på kvällen en lokal bar.

Dag 8 Lördag 7 dec

Fm: Denna dag startar vi ett långpass på 30 km eller så långt som du har lust. Vi springer längs den legendariska rutten som kallas 27 corner. En vacker sträcka som följer Ngong Hills sluttningar. Lördagar är långdistansdagen eftersom man alltid vilar på söndagar.

Em: På kvällen blir det besök på en trevlig högklassig restaurang. Du beställer och betalar själv.

Dag 10 Söndag 8 dec

Fm: Vi hoppas på att ansluta oss till ett lopp i närheten som du antingen kan delta i eller bara titta på. Vi återkommer med fler detaljer kring denna punkt.

Em: Hemresa på kvällen eller dagen därpå.

Dag 11 måndag 9 dec

Hemresa

DSC_4643

FILE0903

DSC_0013 (5)

DSC_0788

 

 

 

Priser

Priset är 11000 kr. Det enda som tillkommer är visumet ca 400 kr. Det söker man på ecitizen.co.ke.

Flygbiljetten från Sverige till Nairobi köper du själv. Den kan kosta allt mellan 4000 kr till 7000 kr. Vi kan hjälpa dig med att hitta den mest optimala biljetten för dig.

Betala 1000 kr som anmälningsavgift för att vara säker på att få komma med. BG: 681-8710. Detta belopp får du tillbaka om du ångrar dig senast två månader innan resan. Innan resan sätter du in ytterligare 5000 kr. Dessa får du tillbaka om du råkar bli sjuk eller skadad. Resten faktureras efter resan. Du kan också sätta in hela beloppet innan resan om du föredrar det.

Resevillkor

Programmet kan kommas att justeras något beroende på nya omständigheter som uppkommer. Dock sker inga dramatiska förändringar som kan komma att påverka priset i någon riktning.

I paketet ingår allt utom frukt och drycker. Vid behov av extra transporter, mat eller aktiviteter bekostar man det själv. Internet ingår ej, men finns att hyra. Om du av någon anledning avstår från aktiviteter kan vi diskutera ett annat pris för paketresan.

Intresseanmälan